Chow chow`ta harkitsevalle:

Lainaan hyvän ystäväni ja kokeneen chow chow -kasvattajan hienosti kiteytettyä vastausta kysymykseen: " Sopisiko meille chowi, ja kuinka paljon terveysongelmia todellisuudessa choweilla on? Sopisiko chow chow ensimmäiseksi koiraksi?"

"Rodun terveys ei tosiaan ole sen vahvimpia puolia, mutta sen eteen tehdään kovasti töitä. Suomessa eivät hengitysongelmat ole kovin yleisiä choweilla, vaan suurimmat ongelmat ovat nivelten kasvuhäiriöt, polven ristisiteiden osittainen tai kokonainen katkeaminen, silmäluomiongelmat ja immunologiset ongelmat, joihin ihosairaudet usein liittyvät.

Osaan ongelmista pystyy ainakin osittain itse pennun kasvuaikana vaikuttamaan. Oikeanlainen liikunta oikeanlaisessa ympäristössä yhdistettynä oikeanlaiseen ruokintaan saattaa hieman hillitä nivelongelmien syntyä.

Mikä tahansa rotu voi olla oikea tai väärä ensimmäiseksi koiraksi. Enemmän on syytä perehtyä ja kiinnittää huomiota rodulle tyypillisiin ominaisuuksiin, ja punnita niitä suhteessa omiin odotuksiinsa koiran käyttäytymisen ja luonteen suhteen. Tärkeä on myös punnita sitä, onko koiralle tarjolla sellaiset olosuhteet, jotka ovat oikeat juuri sen rotuisen koiran tarpeisiin."

Chow chow -pentuja

Pentutiedusteluissa ottakaa yhteyttä

 joko s-postilla tai puhelimitse, kiitos 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

  • Forsure Can´t buy Me Love ja Forsure California Dreamin`

  • Forsure Hercule Poirot

  • Forsure Kalevala Design